En i världen

 Idag lever över 6,6 miljarder människor på jorden. Det gör mig så väldigt liten. Jag brukar tänka på det ganska ofta, hur obetydlig en människa kan vara. Det gör mig himla förvirrad.

Ibland blir jag väldigt glad när jag tänker på det, för att det är otroligt hur en människa kan göra så stor skillnad. Men mest blir jag bara rädd. För jag vill ju också göra skillnad och det känns så svårt. Hur kan jag, bland 6,6 miljarder andra, spela roll?

Och det känns liksom lite hopplöst att spela roll för världen när jag inte ens kan spela roll för mig själv.

 

 

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Den viktigaste människa man har är faktiskt ”jag själv”. Kan jag leva ett liv som gör mig lycklig och glad utan att såra andra, så har jag gjort det jag kan. Låter kanske själviskt,men på den vägen så påverkar jag också andra. Att påverka alla miljarderna är nog svårt, men vill jag verkligen göra ett sådant avtryck / intryck?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.