Slänga mat

Läste någonstans, om det var på DI (minns inte) 

Vi slänger var fjärde matkasse vi bär hem,och gör oss av med tio elprylar per person och år. Långt kvar till klimatsmart livsstil.

Men jag känner inte igen mig i denna tanke. Jag slänger i princip bara gammal mjölk som blivit så sur att det är klumpar i den.
Då går det inte att göra pannkaka på den.

Det där med elprylar kanske är mer sant men går de sönder så finns
det ingen anledning att de är kvar.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Måste nog visa Åke ditt blogginlägg… jag tycker ju också att saker som pajar, elektriska sådana, ska slängas på återvinnigen, men han har fruktansvärt svårt för att göra sig av med sånt, det ska sparas på hög om utifall att… *suck*

  2. Maria Skiddi

    Här slängs ingen mat. Jag är rörornas,pyttarnas å grytornas mästarinna=) allt går att konvertera till ngn annan rätt. Sen går det ju 10 matlådor i veckan hos oss, så rester är GOTT, billigt osv…
    ..men…(här kommer menét..)med egen brunn går det inte att komma ifrån att jag vid packningen av mat flyktigt ser slambilen komma för tömning av densamma på vårkanten,..och det slår mig att allt vi bär hem hamnar i brunnen (förutom vissa näringsämnen)

    Det är så tydligt=)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.