Ex – män

   Jag har haft så fantastiskt TUR med mina exmän!!
Fast vid eftertanke så är det inte TUR utan att jag har VALT dem, blivit kär i dem av någon anledning. Sedan så har de blivit det i mig – LYCKA.

ALLA av dem har en stor viktig gemensam nämnare –
GENERÖSA, OMTÄNKSAMMA.

Generösa med allt från uppmärksamhet, tillit, pengar och ärlighet.
Något som jag inte kan med är människor som är för fokuserade
på pengar. Att jag köpte det här och då måste du köpa det där osv

 Men vid eftertanke är alla lite knepiga också – precis som jag är.


Jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta efternamn eller gifta mig.
Fasiken jag är jag – har inget behov att binda mig på så sätt.

11 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Ett enda ex har jag kvar i mitt liv men han bor i stockholm som synd är. Honom hade jag gärna haft lite närmare. En fantastisk man som jag var tvungen att välja bort av helt fel anledningar *suck*

    Men man ska inte gräma sig utan vara glad för att en fin människa har korsat ens väg 🙂 Du skriver som vanligt riktigt bra. Hoppas allt är bra med dig Lisbet! Kram

  2. syrran

    Utan ditt ex hade jag aldrig träffat dig! Är honom evigt tacksam att jag fått en ”stora syrra”. Sen är det fantastikt när man efter att krigat ett halvt äktenskap kan bli vän med sitt ex, skratta och ha roligt. Har man dessutom barn med sina ex så är det banne mig våran skylighet som vuxna att få det att funka. Är otroligt tacksam att barnens pappor är goda vänner, tror alla har att vinna på att man lägger stoltheten på hyllan. Det förutsätter att ingen är svartsjuk, men har man kommit så långt som till äktenskap så är nog allt sånt utagerat..D är inte alls dumt att vara gift, om man lever i ett äktenskap där man inte ger upp hela sig själv för VI. Man ska aldrig säga aldrig syster yster..då händer det!!

  3. Lisbet Olofsson

    Svar till syrran (2012-03-17 20:33)
    Åhh extrasyrran min…..
    Jag har ju lätt för att ändra mig angående att bli gift fast jag har svårt att tro det. Det var ju liksom väldigt speciellt giftemål jag hade i 17 dagar.

    Har man inte gemensamma barn så bör man av säkerhetsskäl gifta sig – det står jag fast vid. Lättast om det händer något trist.

    Ja, jag hade ju aldrig träffat dig heller fast vi funnits på samhället båda två. Tänk vad bra vi har det som inte bara funnit varandra utan fler superkarlar.

    Svartsjuka är ett hell – de som drabbas ser saker som inte finns och fantiserar ihop något. Säkert sånt som de skulle kunna utsätta andra för och för över det på dem.

    HA det bäst ”lillsyrran*

  4. syster

    Har en gång i livet utsatts för riktigt galen svartsjuka, där det inte spelade någon roll hur mkt jag än överbevisade, ändrade mitt liv och dyrkade personen i fråga. Den dagen då jag insåg att det inte satt i mig, bestämde jag mig för att ALDRIG utsätta någon annan för det. Visst finns det befogad svartsjuka som du säger, men då är något redan fel. Hjälper ju inte att jag går hemma galen av svartsjuka och håller förhör med min livskamrat varje gång vederbörande lämnar hemmet, då lär han ju inte känna att hemma är bäst. Anser att man i ett förhållande har rak kommunikation, då blir det aldrig några missförstånd. Skulle aldrig någonsin komma på tanken att fråga min man vem han messar med eller vem som ringer till han. Bara för att man lever tillsammans är man inte livegen. Önskar att du hade fått uppleva äktenskap som något annat än ett måste för att inte behöva lämna hus och hem. Jag är sååå otroligt nöjd att vara gift(även om jag trodde han fick ryggskott då han föll ner på knä och friade). För att spinna vidare på ditt praktiska tänk….efter namnbytet så rymmer vi efternamnen på brevlådan.

  5. Lisbet Olofsson

    Svar till syster (2012-03-17 21:45)
    Ja du hade det inte lätt och du var stark som fattade att det inte satt i dig. Vilka livsresor vi har gjort egentligen – har du tänkt på det. Och lärt oss en massa.

    Vet du jag har alltid tänkt på en sak. Om någon friar till mig och jag säger nej – betyder det att man säger nej till äktenskap eller nej till personen? Dvs om man säger nej, blir det helt slut då eller lever man vidare utan att gifta sig?

    Skrev ju fel…inte 17 dagar utan 17 TIMMAR långt äktenskap. Han var smart, han ville se till att jag var trygg och väl försörjd efter 25 år. Själv hade jag ingen tanke på det i den stunden. Han var så omtänksam om andra.

  6. syrran

    Gissar att det skulle vara nåt som skulle ligga kvar, som en tjock gröt, om man inte har en dunderbra förklaring. Handlar det om en princip mot att gifta sig så borde nog partnern redan veta om det, och därför aldrig ha frågat. Men kan ju åxå vara en sån ”gör om sin partner” person, som tänker, älskar han/hon mig tillräckligt så ändrar han/hon sig… Därför så gissar jag att du säger nej åt personen och förhållandet åxå.

  7. Lisbet Olofsson

    Svar till syrran (2012-03-18 18:01)
    Det har du nog rätt i, skulle nog tro att ingen bara ställer frågan sådär om man inte har koll. Fast jag skulle ”freak out” om det bara kom från ”himlen” – bara sådär.

    Ja blir nog både en tjock gröt som en blöt hästfilt som skulle tas upp vid varje meningsskiljaktighet och användas som ”hugg i ryggen”. Funkar nog väldigt dåligt.

    Men det är ju nått fel med mig eftersom jag även reagerar när de säger ”MIN” om mig – jag är väl ingen ägodel heller. Fast slarvigt och enkelt brukar jag säga vår A. om dig så de inte tror att det är någon annan A.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.