INGET HÖR FRÅN OSS SÅ BLEV DET INGET

Det viner i träden och jag har lätt frossa. Får skylla mig själv när jag tror att det är varmt ute. Jag vill så gärna ha varmt så jag klär mig inte.
Idag har jag en fundering som jag vill delge och fundera kring med er.

Jag sökte ett enstaka uppdrag. De ville ha en in en mängd med uppgifter, den ena mer mysko efter den andra. Jag försökte sätta mig in i personens huvud och komma på vad de verkligen var ute efter. Eftersom jag har en författarådra kan de få en hel novell som helt skjuter bredvid målet. Det tog väldigt länge innan jag beslöt mig för att inte lägga ner så mycket tid på det. Jobbet var rätt litet och en engångsgrej.

Då fick jag veta att: OM DU INGET HÖR FRÅN OSS SÅ BLEV DET INGET!!

Är det så det fungerar idag? Jag blev helt otroligt ärligt helt ställd. Min hjärna tog ett jätteskutt och hjärtat fick blåmärken av aktiviteten. Är det såhär ute i samhället. Är detta vad alla som söker jobb får kastat i ansiktet.

VAR DET ETT SERIÖST ERBJUDANDE?
SKA JAG JOBBA MED MÄNNISKOR SOM HAR DET TÄNKET.

Jag känner instinktivt att om man inte får besked att man inte får uppdraget så är det något skumt.

ÄR DET SÅ HÄR DET GÅR TILL IDAG?

Hur många får en bekräftelse att ansökan eller vad det nu är har kommit fram?
Tänke om jag skickat in en ansökan, som ett brev på posten har en helt annat innebörd idag, för det kan KOMMA BORT!
Eftersom det kommit bort så missar jag min chans.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Anne-Marie Mäkelä

  Väldigt dålig still tycker jag. Alla människor behöver få återkoppling och vid ett sådant tillfälle när man t o m begärt in information så bör det vara en självklarhet att lämna besked.

 2. Lasse L

  Får för mig att det är ett oseriöst jobb som dom lägger ut.
  Skulle inte förvåna mig om du efter ett tag för en hel drös med mail som du INTE vill bara för att dom har fått tag i din E-Mail.

 3. Anders

  Om det är många som söker samma jobb så kan jag tänka mig att arbetsgivaren tycker att det är för tidsödande att svara alla som sökt tjänsten. Det finns dock människor som lägger mycket tid på att författa en bra ansökan, så av hygglighet gentemot dem som ansträngt sig tycker jag att alla sökande i varje fall borde få en standardfras om att tjänsten gått till annan sökande. I synnerhet om man angett en e-postadress i ansökan för då är det ingen jätteansträngning att medelst ”klipp och klistra” snabbt skapa många svarsmejl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.