Car-b-q – Pacer

 

 En liten film

 

Aprikoskyckling
 
500 g kycklingfilé
1 stor gul lök
100 g sockerärter
1 röd paprika
200 g torkade aprikoser
2 msk olja
2 msk worcestershiresås
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
Salt
Svartpeppar
1 msk majsena
 
 
Skiva löken tunt. Skölj och ansa sockerärterna. Strimla paprikan. Dela de torkade apri- koserna på längden.
 
Hetta upp oljan i en gryta. Bryn köttet och lägg i lök och paprika. Fräs under omrörning. Lägg i aprikoserna. Blanda ihop worcestershire-sås, vinäger och tomatpuré. Häll blandningen i grytan och koka upp.
 
Lägg i sockerärterna
Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda maj- senan med lite kallt vatten och häll blandningen i grytan. Koka upp och rör om tills såsen tjocknar.
 
Som tillbehör till den här rätten smakar det bra med vitt långkornigt ris eller råris.
 
Gör i ordning 4 foliepaket, koka ris och lägger ner i botten i paketen.
Toppa med kycklingröran
Omslut – kör – vänd – värm

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.