Katten och skatan

Uppväckt klockan 04.12 av att det var ett jäkla liv på altanen. Ljudet blandades med jamningar och skatkraxande.

Jag vet att min sköna soffa på altanen lockar en grå katt att ta sin nattsömn på den. Det är fullt med katthår på ena sidan där de mjukaste kuddarna ligger. Så jag tror att vissa nätter ligger den där ihopkurad.

Sedan har jag ett skatpar som bor i min lilla skog. De har bott där i flera år och är väldigt snälla och trevliga mot mig. Men jag har märkt att de på något sätt har blivit van mig men direkt det kommer någon annan, eller något djur så börjar de kraxa, flyga runt och greja.

I mina holkar har jag flugsnappare men de gör ingen besvärad.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.