Linda Skugge är Queen

Jag har träffat Linda Skugge en gång och det var ett väldigt bra möte för jag kände mig som henne. Hon har gått igenom rätt mycket liknande händelser som jag har gjort. Känts sig utanför och inte fått vara med – stötts ut och pratats över huvud på.

Jag blev inte mobbad men jag hade svårt att ta mig in i skolvärldens stereotypa uppbyggnad av klasskamrater och fiender. Och att detta kan vändas på en svinblink. Jag hade en kompis som valde en annan kompis istället.

Ibland ränker jag på det hela och kommer som överens med mig själv att jag var/är en komplex unge uppfostrad i en värld där allt var möjligt. Vi stöttades i de beslut vi tog och det gjorde i alla fall mig väldigt kaxig, självsäker och vetgirig.
Mamma Hellen var noga med att jag skulle göra lika som brorsan så det blev traktorkörning med hövändare och liknande upptåg som hör lantbruket till.

Efteråt förstår jag att hon jobbade hårt på jämlikheten redan där vilket gav mig försprång i skolan. Tyvärr dog hon när jag bar 12 år.

Uppvuxen utan kvinnlig förebild men en pappa, brorsan (&syrran som studerade borta hela tiden) och med grannpojkarna. Alla äldre än mig men jag PLATSADE och fick vara med. Men i skolan med de som var lika gammal – NO WAY.

LINDA SKUGGES SOMMARKRÖNIKA – LÄS

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.