NostalgiTips – bets

 

 BETS 

Långt innan alla inrednings och "gör det själv" program som nu visas med Martin "bullen" Timell, så var det populärt att fixa hemma på 70-talet också. Paradexemplet på att fixa till hemma var att betsa om olika trämöbler.

Om man hade ett gammalt vardagsrumsbord som fått för mycket stearinfläckar så var det bara att slipa bort den gamla nötta lacken och sen inhandla bets i plastflaska. Bord och gamla pallar färgades ofta om i rött eller grönt. Ibland blev kvalieten inte så bra för man kunde se att det var mer mörkgrönt på ena sidan av skåpet än den andra.

Det var mycket populärt att betsa tydligen för nästan alla som jag var hemma hos på den tiden hade nåt gammalt bord eller nåt som var betsat.

Jag minns även att man betsade dom festliga TV-skåpen som var vanliga på den tiden. Ibland kunde man dock klistra på en slags brun plasttejp med låtsasträådror på dessa skåp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.