Car-b-q – Metropolitanvåffla

Metropolitan-våffla – 2 våfflor
OBS – gör våfflorna klara

2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl/ eller hasselnötsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
vaniljpuver (ca 0,5-1 tsk)
lite salt

Två kalla våfflor – fyll med något smarrigt emellan.

paketera och värm ihop på motorn

Paketering
Det är viktigt att hitta bra och slitstarkt folie att vira in din mat i. Prova dig fram till bästa resultat. Tänk på att när du gör långkok så måste du stanna och titta till ditt matpaket flera gånger. Det innebär att du måste öppna det flera gånger och försluta det igen.
Ett folie som är lite tjockare är att föredra men de tunnare har visat sig vara lika så slitstarkt i detta sammanhang. Använd dubbla lager foliepapper – om foliet går sönder får man varken matrester på motorn, eller får in olja eller avgaser i maten.
 
Mat som rullpizza, vissa smörgåsar rullar du in i foliet. Mat med många ingredienser är lättast att få varm om man lägger allt i botten på dubbla folier. Sedan viker man in kanterna mot mitten av paketet och viker in flikarna. Tänk på hur du viker och upprepa samma vikning när du öppnar ditt matpaket. Titta ofta till maten så den inte bränner fast.
Ibland får man öppna foliepaketet många gånger och foliet går sönder. Ta med mer folie om det helt går sönder. 
 
OBS! Gör 2 portioner i samma paket eller helst 1 portion.

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Svar till Gunn Johansson (2012-09-05 09:51)
    Ja visst är det ..löjligt befriande att inte vara så traditionell. Får flera mail i veckan om de som provar och vill ha förslag på andra roliga recpetförslag. Ja löjligt roligt och tydligen roande för många.

    Tack för kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.