Varma mackor
Är det fler än jag som glömt bort att göra hederliga VARMA MACKOR! Ni vet de där som gjorde på den redan uppskurna frallen i storpack. Där skinkbiten dragit ihop sig så med en klump ost på – när det var som värst. Ljuvliga tilltugg och mellanmål i bästa fall.
Numer äter man ur smörgåsjärnet och för mig blir det för mycket bröd. Tycker det blir torrt och eländigt.
Denna uppepåfyllning äger:
1 burk tonfisk i olja
3 hårdkokta ägg
1 dl hackad dill
4-5 msk majonäs
4-5 msk chilisås
1 gul lök
2 tsk senap
salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka äggen.
Blanda ihop allt i en bunke, smaka av med salt och peppar. Bred ett ganska tjockt lager med röra på brödskivorna. Lägg på ost och ev lite pizzakrydda.
Grädda i ugn tills de fått lite färg, ca 10 minuter. Servera med sallad.
Senaste kommentarerna