Car-b-q – kyckling

 

Hotrodköttbullar

 • 1 st ägg
 • 0,6 dl havregryn
 • 0,4 dl yoghurt naturell
 • 1/2 st rödlök
 • 1 tsk tomatpuré
 • 200 g köttfärs
 • 16 g basilika färsk eller torkad, om torkad ta mindre mängd
 • salt och malen vitpeppar
 •  
 • Matvetsallad
 • 96 g matvete helt
 • 80 g kvarg
 • 2 tsk  tomatpuré
 • 4 tsk olivolja
 • 1 tsk balsamvinäger
 • 1 msk  bladpersilja färsk
 • havssalt

Gör så här:

1. Blanda ägg, havregryn, yoghurt, salt och peppar. Låt svälla. Finhacka och blanda ner rödlöken samt tomatpurén. Vänd ner färsen. Blanda även ner den fint hackade basilikan. Gör ett stekprov och smaka av. Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Stek stora härliga köttbullar i stekbordet på medelvärme.

2. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt matvetet svalna av, det behöver inte bli helt kallt utan ljummet. Blanda färskost, tomatpuré, olivolja, balsamvinäger och havssalt. Vänd sedan ner matvetet i blandningen. Strö över grovhackad persilja.
 
Varja matvete och köttbullar i folie – gratinera på blmotorn – se nedan:

 

 

Paketering

Det är viktigt att hitta bra och slitstarkt folie att vira in din mat i. Prova dig fram till bästa resultat. Tänk på att när du gör långkok så måste du stanna och titta till ditt matpaket flera gånger. Det innebär att du måste öppna det flera gånger och försluta det igen.
Ett folie som är lite tjockare är att föredra men de tunnare har visat sig vara lika så slitstarkt i detta sammanhang. Använd dubbla lager foliepapper – om foliet går sönder får man varken matrester på motorn, eller får in olja eller avgaser i maten.
 
Mat som rullpizza, vissa smörgåsar rullar du in i foliet. Mat med många ingredienser är lättast att få varm om man lägger allt i botten på dubbla folier. Sedan viker man in kanterna mot mitten av paketet och viker in flikarna. Tänk på hur du viker och upprepa samma vikning när du öppnar ditt matpaket. Titta ofta till maten så den inte bränner fast.
Ibland får man öppna foliepaketet många gånger och foliet går sönder. Ta med mer folie om det helt går sönder. 
 
OBS! Gör 2 portioner i samma paket eller helst 1 portion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.