Näringslivets kommande svårigheter

”Näringslivet har redan stora svårigheter att hitta kunniga kodare. Sökandet kommer att bli allt svårare framöver. Bristen på dugliga programmerare bara växer. Därför gäller det att tidigt skapa lust hos barn och ungdomar att lära sig programmering och kodning. Här kan viktiga ungdomsjobb skapas”, säger Rosalyn Knapp som tillsammans med Sanna Nilsson och Lovisa Levin har skapat e-boken.

Alla tre upphovspersonerna är studenter inom programmet Digital Data Strategist vid Hyper Island i Stockholm. Under sin utbildningstid har de sett både behov och brister inom dagens yrkesliv för programmerare, men även yrkespersoner med en förståelse för programmering:

”Vi vill slå hål på den efterhängsna myten om att det skulle vara så svårt och märkvärdigt att lära sig koda. I själva verket är det något de allra flesta med rätt intresse kan klara av – till och med i de yngre åldrarna. Det visar vi med vår bok”, säger Lovisa Levin. ”Boken är vårt projektarbete vid Hyper Island, men vi hoppas och tror att den kan fylla ett syfte
även utanför skolan. Den riktar sig alltså i första hand till de allra minsta barnen, men kan förhoppningsvis bidra med kunnande även för andra barn och äldre”, säger Sanna Nilsson.

Boken läses med fördel på surfplatta och heter ”Min Första Hemsida – Kalle Kodares guide till Internet”. Den kostar 54 kr och finns även på engelska. Du köper den HÄR!

Skärmklipp

5 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.