Baka sockerfritt

Jag lägger inga värderingar i den hälsohets som råder idag. Det är olika dieter som hos vissa heter livsstil, träningsformer i samma utsträckning som utövare. Ju mer införsatt man blir desto nördigare blir man.

 

Men att baka sockerfritt är OKEY för mig. Vet om att jag är sockerdopad och borde dra ner rejält men jag har inte motivationen. Jag vill äta allt men inte jämt.

Jag gillar sidan Baka sockerfritt (klicka på namnet)

 

Hasselnötskräm

Hasselnötskräm har varit en stor favorit hos mig, men ärligt talat skippar jag gärna sockret. Så jag gjorde en hemmagjord med sockersersättningsströ istället för vanligt socker! Och den är dessutom hur god som helst!

Ingredienser

  • 220 gram hasselnötter utan skal
  • 3½ – 5 msk sötströ (beroende på smak)
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • cika 30 g kokosolja

Instruktioner

  1. Mixa nötterna i en matberedare/mixer (jag använder mig av en stavmixer och mixar lite i taget).
  2. Tillsätt kakao, sötning, kokosolja och vaniljpulver och mixa tills allt blandas till en ”röra/smet”. Smaka av och tillsätt lite extra av ingredienserna efter smak

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.