Skippa socker och sänk vårdkostnaderna

Skippa socker och sänk vårdkostnaderna

Jag vill också lägga till att skippa socker och företagen kommer att öka sin tillväxt och få en mer hälsozam personal.  Blogginläggets rubrik  kommer från Emanuel Sidas artikel.

Nu ska vi inte skylla allt på sockret men det visar mer och mer att det finns en problematik med hälsan när man intar för mycket mängd. Jag har under flera år i kontakt med företag och organisationer berättat att om de satsar på friskvård på företag (Ledningssystem för friskvård) så ökar produktiviteten utan att personalen jobbar hårdare eller fler timmar.

Reduceras sockerintag så reduceras vikten och med viktminskning så minskar vällevnadssjukdomarna. Det krävs inte så mycket för var och en att uppnå detta tillsammans med sin arbetsplats. OM MAN VET HUR MAN GÖR!

Citat från artikeln:
”Ann Fernholm, en ihärdig reporter och påläst i molekylär biokemi, ger sig i kast med att ta reda på detta. I sina möten med forskarvärlden lägger hon fram forskningsrapporter som doktorerna skeptiskt synar. När de inte kan bestridas är det hon som blir bemött med misstänksamhet: Vems agenda står hon bakom?

Budskapet att undvika socker i högre koncentrationer än 7–8 gram per 100 gram livsmedel gör att många forskare som Ann Fernholm möter slår bakut och kallar henne för LCHF-kramare. Majoriteten av forskarna återgår till att studera­ effekter av olika läkemedel, något för vilket de kan få anslag.
Hon menar att det handlar om en kost som håller blocksockret under kontroll och är bra för friska människor och ännu bättre för diabetiker.

Vad kunde finansieras om kostnaden för diabetesvården i Sverige halverades? Ett femte jobbskatteavdrag och lite därtill, eller samtliga rot- och rutavdrag som gjordes i fjol.

Plus en friskare befolkning. 

Lisbet Olofsson, socker, onlinekurs

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.