Övertro på kosttillskott

Många människor har en övertro till vitaminer, mineraler, hälsokostpreparat och har glömt på något sätt att DET LIGGER EN MASSA PENGAR i preparat.Nu ska jag tala om något för er som MÅNGA MÅNGA kommer att gå i taket om. Nämligen att det är helt onödigt att stoppa i sig alla dessa preparat för de gör inte så stor nytta som man kanske tror. Det är nog mer ‘troendet’ på medlet som spökar för jag har varit med om folk som känner av den positiva effekten efter några timmar.

Övertro på vitaminer och kosttillskott

OK, nu tar vi det igen.
Mat, frukt & grönsaker innehåller mindre vitaminer än för 20 år sedan. Våra jordar håller på att vara utarmad och innehållslöst. Vilket rimmar dåligt med att potatisen växer och frodas i den.I alla fall, om en apelsin för 20 år sedan innehåller (tar bara en siffra nu) 20 enheter av nått och idag bara 8 enheter så spelar det ingen roll eftersom kroppen behöver bara 1 enhet av det.

Detta är något som hälsokostindustrin slår bort.
Alla som lär sig näringslära på lite högre nivå har allt detta klart för sig. Och det värsta med det hela är att våra idrottare som sätter i såg rätt stora mängder mat inte heller behöver en uppsjö extra tillkost.

Grejen är nämligen den att om man äter olika sorters mat så får man i sig det man behöver. Vilket får mig att rysa när jag ser ”färdigmatsdiskarna” på mataffären. Allt smakar ju lika fast det heter olika.

Ja men om man har dåliga blodvärden då? Dåbehöver man tillskott för då producerar inte kroppen tillräckligt.

En bekant till mig har talat om för mig att när man obducerar folk så hittar man mängder av inlagrat klet i levern som kommer från t ex ginseng. Det man inte pinkar ut det lagrar man i kroppen.

Ät vettigt och släng alla kosttillskott. Det finns mat som kompenserar om man inte har en sjukdom eller att det är genetiskt.

Träna för en god hälsa och äta kosttillskott med risk för dålig hälsa är en dålig kombination. Tänk dig för innan du stoppar i dig kosttillskott – Det sker sällan någon kontroll av själva innehållet i kosttillskotten och det krävs heller inget godkännande för att sälja det. – Den som säljer gör det för att tjäna pengar – inte för att du ska må bättre!

Se på denna film där man även avslöjar att det finns otillåtna dopingmedel i kosttillskott. Vad tänker du om detta?

 

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lisbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.