Havregrynsgröt med kardemumma, bär och frön

Havregrynsgröt med kardemumma, bär och frön     gröt, balsam, hälsozam, onlinekurs
1 portion

1 dl fiberhavregryn
1/2 tsk malen kardemumma
2,5 dl vatten
1 liten nypa salt
1 msk grovhackade pistasch-, hasselnötter och/eller mandel
1/2 dl färska eller frusna blåbär, hallon eller andra bär
1 msk pumpafrön, linfrön och/eller solrosfrön

Rosta havregryn och kardemumma i torr kastrull på hög värme i någon minut tills det börjar dofta. Skaka då och då under tiden. Tillsätt vatten och lite salt. Sänk värmen och koka i tre minuter. Rör om då och då. Hacka nötterna grovt under tiden.

Häll upp gröten i en skål, toppa med bären medan den fortfarande är rykande het. Strö över nötter och frön.
Servera med kall mjölk

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.