Vägen tillbaka

Vägen tillbaka

En väg att gå är att just analysera en dålig dag och identifiera vad som gör en sämre. När man identifierat orsaken så försöker man hitta lösningen på hur man eliminerar det genom olika sätt. När man har sina bättre dagar så har man en tendens att glömma bort vad som försämrar och det är då som man bör påminna sig om vad man kommit fram till genom sin analys.

Man måste bli intelligentare och överlista sjukdomen genom att undvika fallgroparna på sina bra dagar så man förhindras att komma in i försämringscirkeln igen.

En viktig aspekt på det hela är också hur man bemöter sina dåliga dagar. Även om man sköter sig så kan en snabb försämring ske genom att man slarvar med promenader, fått ökad stress eller känner att en förkylning är på gång. Det är sådana gånger man måste lära sig att ge efter och lyssna på sin kropp så att inte värken och kraftlösheten och även andra symtom ökar i styrka. Det bästa man kan göra då är att ge efter, och tillåta sig att vila extra mycket.

Varma bad, extra vila, smärtstillande medel, långsamma promenader i frisk luft, avstressande stunder med en god bok eller en favoritskiva.

Vill du lära dig mer?

Friskvård – Företag.
http://halsozam.com/onlinekurs-gratis/

 

Foto: Vägen tillbaka

En väg att gå är att just analysera en dålig dag och identifiera vad som gör en sämre. När man identifierat orsaken så försöker man hitta lösningen på hur man eliminerar det genom olika sätt. När man har sina bättre dagar så har man en tendens att glömma bort vad som försämrar och det är då som man bör påminna sig om vad man kommit fram till genom sin analys.

Man måste bli intelligentare och överlista sjukdomen genom att undvika fallgroparna på sina bra dagar så man förhindras att komma in i försämringscirkeln igen.

En viktig aspekt på det hela är också hur man bemöter sina dåliga dagar. Även om man sköter sig så kan en snabb försämring ske genom att man slarvar med promenader, fått ökad stress eller känner att en förkylning är på gång. Det är sådana gånger man måste lära sig att ge efter och lyssna på sin kropp så att inte värken och kraftlösheten och även andra symtom ökar i styrka. Det bästa man kan göra då är att ge efter, och tillåta sig att vila extra mycket. 

Varma bad, extra vila, smärtstillande medel, långsamma promenader i frisk luft, avstressande stunder med en god bok eller en favoritskiva.

Vill du lära dig mer?

Friskvård - Företag.
http://halsozam.com/onlinekurs-gratis/

//Lisbet
#hz

 

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.