Möts man av skepsis från många olika håll

Även när man råkat ut för olika skador som ger smärta i rörelseapparaten så möts man av skepsis från många olika håll. Det är svårt att samtidigt vara sjuk och kämpa mot t ex myndigheter och försäkringsbolag. Det finns inte så stort utrymme för den enskilda människan att få tid att sköta om sig själv och bygga upp sig igen; Att bara få finnas till utan krav och all stress som bottnar i att man måste bevisa att man är sjuk

Ett gott råd
När det är omorganisationer och byte av människor i arbetsledande befattningar
• Du måste informera dig om den sjukskrivnes situation och du ska ta reda på så mycket information att du tror helt på personens tillstånd. Det är kränkande att få rätt på att arbetsledaren tror att sjukdomen är något som är inbillad etc.
• Ta reda på vad du kan om sjukdomen och var det stöd och den länk mellan personen och arbetsplatsen.
• Berätta för övriga på arbetsplatsen om vad som hänt. Var noga med att samla in alla och ge den informationen till alla.

Vill du lära dig mer?

Friskvård – Företag.
http://halsozam.com/onlinekurs-gratis/

 

Foto: Även när man råkat ut för olika skador som ger smärta i rörelseapparaten så möts man av skepsis från många olika håll. Det är svårt att samtidigt vara sjuk och kämpa mot t ex myndigheter och försäkringsbolag. Det finns inte så stort utrymme för den enskilda människan att få tid att sköta om sig själv och bygga upp sig igen; Att bara få finnas till utan krav och all stress som bottnar i att man måste bevisa att man är sjuk

Ett gott råd
När det är omorganisationer och byte av människor i arbetsledande befattningar
• Du måste informera dig om den sjukskrivnes situation och du ska ta reda på så mycket information att du tror helt på personens tillstånd. Det är kränkande att få rätt på att arbetsledaren tror att sjukdomen är något som är inbillad etc.
• Ta reda på vad du kan om sjukdomen och var det stöd och den länk mellan personen och arbetsplatsen.
• Berätta för övriga på arbetsplatsen om vad som hänt. Var noga med att samla in alla och ge den informationen till alla.

Vill du lära dig mer?

Friskvård - Företag.
http://halsozam.com/onlinekurs-gratis/

//Lisbet
#hz

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.