Lyckan i en arbetsdag – karriären

Debatten om vad det goda livet ska innehålla har varit en fråga som stötts och blötts mycket på senare tid. Diskussionen har handlat om resor till främmande länder, pilgrimsvandringar, stenhus i Provence, långledigt i Thailand eller vintergolf i Florida. Det verkar vara så att man vill alltid vara någon annanstans.

Men det finns lycka på närmare håll, lyckan i att göra ett bra jobb, skapa något tillsammans med andra, känna att man lever och utvecklas. Att komma hem fredag eftermiddag, trött men nöjd efter en produktiv arbetsvecka ger en enorm tillfredställelse som exotiska resor inte kan slå.

Resor förbleknar men vardagen består. Att finna lyckan i en arbetsdag och att se på sin karriär ur ett helt annat perspektiv än att tjäna mycket pengar, jobba mycket och förlora sig själv på vägen, arr att växa som individ.

 

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.