Potatissallad med spenat, äpple och fetaost

Potatissallad med spenat, äpple och fetaost

 

4 port.

Det här behöver du:
2 påsar spenat (ca 70 g).
750 g potatis
1 knippe rädisor
1 knippe gräslök
200 g fetaost
4 äpplen

Vinäger:
2 msk vinäger
2 msk fransk senap
1/2 dl olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Så här gör du:
Skrapa och koka färskpotatis. Blanda en dressing av vinäger, fransk senap, olja, vatten, salt och svartpeppar.
Skölj och skiva rädisor. Hacka gräslök. Smula fetaosten. Skär den varma eller kalla potatisen i skivor. Varva med babyspenat, rädisor, fetaost, potatis och dressing i en skål.

Tips: Salladen går att förbereda 1 dag innan servering.

 

Foto: Potatissallad med spenat, äpple och fetaost</p><br />
<p>4 port.</p><br />
<p>Det här behöver du:<br /><br />
2 påsar spenat (ca 70 g).<br /><br />
750 g potatis<br /><br />
1 knippe rädisor<br /><br />
1 knippe gräslök<br /><br />
200 g fetaost<br /><br />
4 äpplen </p><br />
<p>Vinäger:<br /><br />
2 msk vinäger<br /><br />
2 msk fransk senap<br /><br />
1/2 dl olja<br /><br />
1 tsk salt<br /><br />
1 krm svartpeppar</p><br />
<p>Så här gör du:<br /><br />
Skrapa och koka färskpotatis. Blanda en dressing av vinäger, fransk senap, olja, vatten, salt och svartpeppar.<br /><br />
Skölj och skiva rädisor. Hacka gräslök. Smula fetaosten. Skär den varma eller kalla potatisen i skivor. Varva med babyspenat, rädisor, fetaost, potatis och dressing i en skål.</p><br />
<p>Tips: Salladen går att förbereda 1 dag innan servering.</p><br />
<p>//Lisbet</p><br />
<p>#halsozam

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.