Bokens själ

En ny bok, direkt från tryckpressen, ouppslagen med stela vita sidor med skarpa kanter. En bok där själen sitter i bokstäverna, i uttryck, i  språkmelodin och vad man kan ana mellan raderna. En gammal bok med nött pärm som doftar läder, cigarr och något annat mustigt. Där själen även sitter i bokens hantering. Många händer som hållit ömt i den, många fingrar som vikt sida från sida, med lätt bultande hjärta och ögon som vandrar rad efter rad i sökandet efter slut på stora livsöden.

Lösningen på vem som dräpte, vem som är far och hur livsöden bundits samman.Det behöver inte vara sant, det behöver inte ha en större mening.

Ögats förmåga att låta synen ta del av bokstävers skarpa kanter som bildar ord och meningar, triggar våra känslor att reagera. Tillsammans med min själ, mina tankar och känslor så skapar hjärnan bilder som får historien så mycket mer levande än om det hade varit på film.

 

”….Oh I wonder wonder who, be-doooo who
Who wrote the book of love..”
https://youtu.be/RQRMV5wD55Q

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.