Strategi

Vi sitter nu ca 35 st. personer på Vännäs läger och arbetar med strategiska frågor. Det är kommunstyrelsen och tjänstemän och nämndspresidierna. Vi ska under två dagar resonera ihop oss om en strategi för Vännäs kommun och vi som har arbetat i arbetsgruppen Johan, Britt o jag ska nu redovisa det vi kommit fram till. Det har ledamöterna fått utskickat i handlingar.

 

Av planer och dokument en tjock pärm o lite till har vi kokat ner det hela till en hanterlig massa på några sidor. Nu får vi se när det ska behandlas under dessa dagar om inte många politiker har lite babisar i de olika planerna. Men vi har sagt att vi måste ta ett ordentligt tag för att få nåt vettigt av detta.

 

Sitter nu och lyssnar på en framtidsforskare. Det är alltid intressant att lyssna till nya tankar o idéer. Och frågan jag vill få svar på är: Hur kan man se utvecklingen på de kommuner som inför nya tankar och är öppen för nya idéer kontra de kommuner som motsäger sig nya influenser. Tror ni förstår vad jag tänker på. Ja just det Valfrihet, Vårdnadsbidrag, konkurrensutsatt verksam etc. Jag är övertygad om att man kan se skillnad på dessa kommuner även ur forskningssynpunkt.

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. johan Söderling

  Ja Hans-Inge valfrihetens budskap som allenarådande kraft för att lösa, ja vad då?. Jag tror mer på att medborgarna vill ha en bra service. Vi löser inte behovet genom valfrihet utan genom verksamhetsutveckling och bra genomtänkta beslut.

  Johan

 2. Hans-Inge Smetana

  Svar till johan Söderling (2009-12-10 20:56)
  Nej inte som en allena rådande kraft. Men som jag sa i fullmäktige att på Ica har man förstått att tillhandahålla det kunderna vill ha. Då får man också göra affärer.
  Omsätt detta till kommunen. Om vi tillhandahåller ett smörgåsbord av tjänster så ska du inte inbilla mig att vår kommun blir mindre intressant. Det visade ju verkligen Lars mycket intressanta föredrag. Alltså inte valfrihet för sin egen skull utan valfrihet för dem både du och jag jobbar för Johan. Vännäs kommuns invånare. Invånarna i ”Umeregionens Schweiz”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.