Räknat rätt?

Kom för ett tag sedan hem från vallokalen. Vi var klar ca halv två. Så nu ska länets resultat analyseras innan lampan slocknar. Man missar en hel del då man sitter i vallokalen hela kvällen. Men det är ändå som lite kul när man sitter där och räknar och någon räknat fel så brukar komplimangerna hagla.

På riket får man konstaterar att det blir en alliansregering. Sen får vi hoppas att miljöpartiet tar sitt förnuft till fånga och stöttar alliansen så vi slipper ha SD som vågmästare. Lokalt är ju Centern den stora förloraren. Vi tappar också ett mandat men vi hade ett väldigt svagt mandat med 2 rösters övervikt så det var inte helt oväntat även om det varit mer spännande om det varit åt andra hållet.
 
Men vad hjälper det om moderaterna fick ett mandat till då vi ändå inte rubbar maktförhållandet i vår kommun. Men minns vad jag skriver. Det gör vi inte förrän vi har en tydlig allians även i Vännäs. Hoppas att det går att få till nån gång. Har kämpat med det nu ända sedan innan förra valet. Få se om dagens valresultat gör saken lättare.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.