10000 färre!

Barnfattigdomen tycker jag är ett ord som används i för stor utsträckning. Inga barn i vårt land är fattiga i den djupaste bemärkelsen men många har det tufft ekonomiskt.

Däremot är alltför många barn fattiga på trygghet, ömhet och kärlek. Och det gör ont i en att se det på bränt. Rädda Barnen presenterade igår ny statistik över ekonomiskt utsatta barn. Det är positiva resultat som uppvisas, den ekonomiska utsattheten minskar, 10 000 färre barn befinner sig i denna utsatthet.

Samtidigt visar det sig att det ser väldigt olika ut i landets kommuner. Som Kristdemokrat kan jag stolt konstatera några saker:

1) Glädjande att den ekonomiska utsattheten bland barn minskar. Samtidigt måste vi fortsätta arbetet för att ännu fler ska slippa leva i ekonomisk utsatthet.

2) Rädda Barnen skriver så här: ”Vi hoppas att de insatser som regeringen har tagit initiativ till för att minska barnfattigdomen kommer att förändra situationen för många barn. Bland annat höjningen av flerbarnstillägget och förslaget på särskilt stöd för barns fritidsaktiviteter är viktiga satsningar, säger Elisabeth Dahlin” .

Dessa två förslag är det vi Kristdemokrater som har drivit igenom i budgetförhandlingarna. Vi är stolta över detta! Och det är roligt att Rädda Barnen förstått att vårt huvudfokus är Barn och Ungas uppväxtvillkor.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. John

    Men var är jobben efter alla jobbskatteavdrag ? Arbetslösheten har ju ökat sedan 2006 . Eller ? Jag tror Judas får omvärdera sin politik och sitt samarbete med Mamon ( M ) .

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det är viktigt att man har med sig hela bilden när man gör sin bedömning oavsett vilken regering man vill ha. Vi har haft en lågkonjunktur av sällan skådat slag som inte kan skyllas på Alliansregeringen. Detta till trots har man lyckats hålla ekonomin stången så till den grad att många andra europeiska länder är avvundsjuka på Sverige. Så oavsett vad du tycker så måste jag ge regeringen godkänt. Sen finns det saker som jag som Kristdemokrrat hellre sett prioritetats, ska villigt sägas.

  2. John

    Jo som sagt var så har jag hamnat i kläm tack vare Alliansens politik , men jag är inte utförsäkrad . Efter en knäoperation den 28-de okt så vet jag inte till dags dato om jag är arbetslös eller sjukskriven och inte har jag fått någon ersättning av någondera . Men de finns ju alltid de som har det värre , tänk på de när du firar jul med god mat på bordet .

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det är att beklaga att du hamnat mellan stolarna. Sen att det beror på Allainsen vill jag låta ha osagt. Däremot mellan två myndigheters regler. Reglerna är däremot satta av regeringen. Men varför tolkas dessa då så olika i vårt land. Liksom att vi har olika regeringar i varje kommun. Jag menar att ovasett regering har folk hamnat mellan stolarna och som jag sa tidigare en gång är en gång för mycket. Men om du väntat på besked sedan slutet okt så är de skyldiga att ge dej besked senast inom några dagar,(du borde fått det för länge sedan) Och för mig låter det som att du är sjukskriven under din rehabilitering tills du kan återgå i arbete. Svårare än så är det inte, med reservation att jag inte har hela din bakgrund. Lycka till med dina knän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.