Satsning på Äldreomsorgen?

Att nuvarande regering säger sig satsa 1.000 miljoner till äldreomsorgen låter ju bra men hur ser det verkligen ut kan man undra?

Verkligheten visar svart på vitt i deras egen proposition, att det bara egentligen blir 60 miljoner. Men ingen blir väl förvånad att de fortsätter lura svenska folket. Det påstås satsas på utökad bemanning i äldrevården. Istället försämrar man äldreomsorgen med att plocka bort satsning för maten till äldre, plockar bort satsning på dementa och plockar bort kompetenshöjning inom äldreomsorgen. De gör man genom att följande nuvarande reformer tas bort för att finansiera bemanningen:

– stärka kommunernas egenkontroll (220 Mkr).

– bättre samverkan mellan vård och omsorg (50 Mkr),

– en nationell demensplan (50 Mkr),

– förlängt investeringsstöd till äldreboende (50 Mkr),

– stärkt kompetens inom äldreomsorgen (140 Mkr),

– nationellt måltidslyft (75 Mkr).

Så matematiken jag lärde mig i skolan säger att det inte blir 1 000 000 000 utan istället satsar man 60 000 000. Men kanske vi inte gick samma mattekurs Magdalena Andersson och jag. Så av en höna bidde det en fjäder. Sen kan man läsa att regeringen ger 93 000 000 mer till regeringskansliet, alltså till administration. Administration är mer värd att prioritera än äldreomsorg måste man tolka det utifrån storleken på satsningarna.

Ja säger du kanske, det är som vanligt att jag bara vill smutskasta regeringen med att förminska deras satsning. Men det behöver jag inte göra för det gör dom så bra själv, och du kan läsa detta på sidan 86 i regeringens egen skrivning i vårproppen.

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Lars Appelfeldt

  Svenska folket har nog genomskådat deras bluffpolitik. Varför tror du förtroendet sjunker för Löfven & Co. Nu är det ju egentligen inte någon som tar klagomål från ditt parti och övriga på allvar längre när Ni lagt Er platt. Det är bara att se på och invänta nästa val, Men det som kan bli en effekt av detta är att valskolket kommer att öka när vi inte längre har någon opposition i landet.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Ja riktigt utan opposition är vi nu inte. DÖ gäller runt budget och många andra frågor kommer också ifrågasättas från oppositionen. Men med rätta höjs allt mer kritiska röster till DÖ. Den har inte kommit till användning förrän nu inför omröstningen av VÅPen. Så höjs röster för att man inte ska hedra den överenskommelsen så vi får se vad som händer. Men vi ska komma ihåg att DÖ gör gällande att om det är samma läge 2018 men med annan majoritet så gäller att Allianspartierna kan ta nytta av den. Men då kommer nog inte S o MP hedra den oavsett vad som händer under resan dit. Så man kan i slutändan undra vad den är värd. DÖ = decemberöverenskommelsen

   • Bergis

    Ni är i Löfvens våld nu genom DÖ. Tänk att en gammal fackpamp kunde lura högern på detta sätt. Ni hade chansen att samarbeta med SD men tog den inte. Nu går alla pengar till skattehöjningar, asylinvandring och tiggarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.