Feministiska regeringen ignorerar..

Jag har skrivit om det på bloggen tidigare. KD har ända sedan i mars jobbat i riksdagen för att gravida ska räknas som riskgrupp. Regeringen har konsekvent avfärdat detta. I våras, och nu återigen, märker vi att allt fler gravida och nyblivna mammor är oroliga på grund av pandemin. Kvinnor som den feministiska regeringen uppenbart inte bryr sig om. 

Både psykologer och barnmorskor larmar om kvinnor som är oroliga att smittas under graviditeten. Blivande föräldrar måste kunna känna trygghet även under dessa tider. 

KD vill därför möjliggöra för att i slutet av sin graviditet kunna få ersättning att vara hemma och därmed skydda sig från smitta. Idag tvingas de istället använda sig av sin föräldrapenning. Nuvarande graviditetspenning skulle med KD-förslaget utvidgas till att gälla generellt under hela den sista månaden av graviditeten.
Nu när smittspridningen ökar kraftigt och råden blir allt skarpare om extra försiktighet och social distansering för oss alla i samhället, behöver man se över stödet till gravida. Trots forskning som visar på ökade risker för gravida som får covid-19 räknas de dessvärre inte som riskgrupp.
.
Enligt Barnmorskeförbundet har även gravida som fått rätt till gravidpenning p.g.a. smittorisk på sin arbetsplats, ändå inte alltid fått detta utbetalt. Detta måste ändras – nu får det räcka med senfärdighet från regeringen!
Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.