Den ofrivilliga ensamheten göre sig inte besvär i Västerbotten!

Idag har vi haft regionfullmäktiges första dag. KD har lagt en motion som vi behandlade idag. Den handlar om om ofrivillig ensamhet. Inte minst under en pandemi är detta påtagligt. Vi vet också att över 75 är det 2 av 3 som känner sig ofrivilligt ensamma. Den ofrivilliga ensamheten drabbar både fysiskt och psykiskt och är lika stor riskfaktor som kronisk stress, kärlkramp och hjärtinfarkt.

I vår motion yrkade vi på att även Region Västerbotten ska ta ofrivilliga ensamheten på allvar och att vi fokuserar på den frågan i alla patientmöten. Det var en lång och intressant debatt. Från vänster till höger tyckte man frågan är viktig. Men liksom att nån annan ska göra jobbet. Intressant att lyssna till deras argument att sedan avslå motionen. Det tokigaste argumentet var att det skulle ta fokus från annat. Alltså att ringakta vår personal o säga att dom inte klarar av att ställa en fråga till vid patientmöten är pinsamt.

Nu tror och hoppas jag att frågan ändå kommer upp vid patientmöten. Men vi vet att i primärvården är det mycket som ska göras så man hinner inte alltid med det man vill. Så fokus på frågan där är vår önskan med motionen.

  • Hur som helst tyckte även majoriteten att frågan är viktig och i samma andetag avslår man motionen. Måste vara höjden av inkosekvens vi såg idag. Vill säga att förutom Kristdemokraterna så höll även Centerpartiet och Moderaterna med oss att motionen borde bifallits. Vi fortsätter i morgon 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.