Mer medel till ASTA!

Just avslutat regionstyrelsen med inte mindre än 53 punkter på dagordningen. Många intressanta ärenden.

ASTA, som arbetat med personer utsatta för sexuellt våld, var en uppskattad och välrenommerad verksamhet i Umeå. Men de rödgrönas omorganisation upplöste verksamheten och många patienter har förtvivlat konstaterat en rad försämringar. Som jag skrivit tidigare är det mycket olyckligt att man nedmonterat en sådan omtyckt verksamhet.

Men förslaget som KD la fram, tillsammans med M, C och L, fick bifall under dagens regionstyrelse! Tack vare detta kommer delar av det statsbidrag på 2,7 miljoner kronor som Region Västerbotten erhållit för kvinnovården att tillfalla hälso- och sjukvårdsnämnden, som i sin tur ska lägga pengarna på ASTA-teamet.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.