Dags för maktskifte

Pressmeddelande 210510: De fyra borgerliga partierna vill nå ett maktskifte i regionen

Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna säger idag att det behövs ett nytt styre för Region Västerbotten. De är helt överens om behovet av förändring av hur sjukvården och den regionala utvecklingen sköts och därför måste socialdemokratins 40-åriga maktinnehav brytas. Detta arbete vill vi göra gemensamt mellan de fyra borgerliga partierna.

– Vi kan konstatera att regionen är i ett desperat behov av en ny ansvarsfull ledning som sätter patienten först. Vi har mycket att vara stolta över när det gäller vården i länet men det är mycket som kan bli betydligt bättre. Exempel på sådana områden är regionens personalpolitik, åratal av långa vårdköer samt en oansvarig hantering av regionens ekonomi.

Regionen har under årtionden haft stora ekonomiska problem, bedömningen är att det nu saknas runt 250 miljoner kronor årligen. De fyra borgerliga partierna har under flera år kritiserat den styrande socialdemokratin för bristen på förmåga att på allvar ta tag i de stora ekonomiska utmaningarna.

För att nå ett maktskifte krävs det att varje parti växer med 1–2 procentenheter var. För att nå dit krävs det ett gediget och målmedvetet arbete för att vinna fler väljare dels gemensamt, dels som enskilda partier. Som en del av det arbetet kommer varje parti att lägga fram var sitt budgetförslag till kommande regionfullmäktige med sikte på att få ökat genomslag för borgerlig politik. Fram till valet kommer det att komma fler utspel dels som gemensamt alternativ, dels som enskilda partier, allt för att nå fram till ett maktskifte avslutar Nicklas Sandström (M), Ewa-May Karlsson (C), Maria Lundqvist Brömster (L) samt Hans-Inge Smetana (KD).

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Stefan

    Försök inte. Ni sätter marknaden före patienterna. Vinsterna är viktigare än något annat. Sorgligt.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det stämmer inte, för oss går alltid patienten först. Det viktiga är kvaliteten och inte vem som är huvudman. När medborgare kan välja bland flera aktörer ökar kvaliteten, när personalen kan välja bland flera arbetsgivare stärks arbetsmiljön och lönerna höjs. Vi vill se ett antal fler hälsoval, bland annat inom barn- och ungdomspsykiatrin där köerna vuxit sig skrämmande stora. Samma krav ska ställas på privata aktörer som offentliga, men det som drivs med vinstsyfte har nästan alltid incitament att också utveckla kvaliteten.

      • Stefan

        Detta eviga tjat om att ”kvalitet” är det viktiga. En dålig ursäkt för att försvara en politik som gärna betalar 120 kronor för något som kostar 100. En ursäkt för en politik som hellre donerar miljarder till utländska kapitalister än att anställa personal. Det som drivs med vinstsyfte har enbart ett mål i sikte – mer pengar och högre vinster! Det vet du lika väl som jag.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Nja, nu dyker det upp siffror tagna ur luften.

          Kvaliteten ökar, och därigenom kan även kostnaderna minska, när fler aktörer finns att välja bland. Personalens lönenivå och arbetsvillkor stärks också när de inte enbart kan ”välja” bland en enda arbetsgivare.

  2. Kenth

    Stefan Löfven har folket i sin hand nu som den enda rätta för landet.
    Det är en form av smygande hjärntvätt som sker just nu med folket i landet.
    Sist jag var på affären var det en kvinna före mej i kön som skrek högt…
    -Nu tycker jag du står allt för nära mej!!…En annan gammal dam smög mellan
    hyllorna ivrigt spejjande om någon skulle dyka upp rättandes sitt munskydd hela tiden..
    skall det behöva vara så?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.