Dagens fullmäktige

Under dagens regionfullmäktige lyfter Kristdemokraterna bland annat:

Det råder brist på slutenvårdplatser vid Skellefteå lasarett. Även om den verkligt akuta situationen uppkom först häromveckan har platser saknats ända sedan innan sommaren. Detta i ett bekymmersamt läge när vårdskulden byggts på under lång tid. Köerna var långa redan innan pandemin – nu måste den uppskjutna vården börja betas av. Vad gör de styrande rödgröna för att säkra patientsäkerheten samt personalens arbetsmiljö?

Varför har starten av den nya ME/CFS-mottagningen vid NUS skjutits upp gång på gång? Dessa diagnoser drabbar särskilt många kvinnor, och sedan länge har KD arbetat för att stärka just kvinnovården i länet. Kan vi lita på att mottagningen öppnar i vinter?

Vi hör varningssignaler att de som drabbas av långtidssjukdom efter Covid har fått vänta ända sedan i våras och fortfarande inte fått hjälp. Vi kristdemokrater är oroade över ifall denna låga kapacitet verkligen möter upp de behov som finns. Att efter en pandemi ta emot alltför få patienter för eftervård är allvarligt. Det krävs mer insatser för att hjälpa denna patientgrupp!

Ta gärna del av sändningen och häng med i debatten!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo har den infon. Men det har tagit lång tid och säkert kommer det hinder på vägen så risk det fördröjs ytterligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.