Vårdköer och dokumenterade sexövergrepp på barn.

Det är så här det ser ut. Vårdköerna är gigantiska. Och dom röda, om man överhuvudtaget vill prata om köerna påstår det är covidköer. Men de största köerna kom redan innan vi visste vad covid-19 är.

När KD fanns i socialdepartementet var köerna 76 000 alldeles för många ändå men arbetet fokuserade på kömiljarden etc
När sedan socialdemokraterna klev in i socialdepartementet fördubblades köerna på kort tid och ökningen har bara fortsatt.
Så det är vårdköer och vårdskuld vi talar om utifrån en dåligt förd politik och inte covidköer.

Sen hade Ebba ett mycket intressant samtal med Sveriges första kvinnliga partisekreterare Inger Davidsson. Hon berättade hur det gick till när KD satt i regering och ville förbjuda
dokumenterade sexuella övergrepp på barn. KD var ensam som drev denna fråga. Varken regeringen eller opinionen höll med. De stora dagstidningarna skrev ner KD som ville censurera. Alltså det skulle bli en polisstat om vi censurerar på detta sätt. Det kan inte vara fel att ladda ner sådana bilder eller ha dem i sin dator eller album som man hade på den tiden. Det måste ligga i varje människas rättighet…..var retoriken då.

Det gick inte få fram förslaget i regeringen eftersom KD var enda parti så både M C och FP var mot förslaget så frågan kunde inte drivas i regeringen. Ett riksdagsinitiativ fick upp frågan. Och hur det sedan fortsatte att C helt plötsligt dagen innan omröstning ändrade sig har jag tidigare hört Alf Svensson berätta om när han åkte till Fälldin kvällen innan omröstningen och sen var det klart. C röstade efter KD:s påverkan att förbjuda dylika bilder. Och resten är historia. I dag är det tack o lov få partier som tycker man ska få ha såna bilder. Så stort tack till Alf Svensson och Inger Davidsson m fl för gediget arbete att förändra opinionen i en så viktig fråga. Ett bevis att KD som ett värdeorienterat parti behövs i vårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.