Vågar inte ta debatten så väljarna får reda på hur illa det är!

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i länet vågar inte möta den taggade och samspelta oppositionen (KD, M, C och L) i debatt.
Vi har haft debatt om sjukvården i Skellefteå ordnat av Skellefteåupproret och vi har haft debatt i Lycksele om förlossningsvården. Men Umeåborna har inte haft den möjligheten. Därför bokade vi i oppositionen lokal, ordnade neutral moderator och bjöd in alla partier till debatt om den fråga som väljarna klassar som den viktigaste valfrågan: Vården.
Svaret vi fick är att man har inte tid. Så svarade S, V och även SD. Om man inte har tid att närvara på debatt så är det inte tiden det brister i utan viljan. Man vågar inte visa vilka brister det är i vården och att man inte lyckats med sitt uppdrag. Man vill inte att sanningen ska komma fram till väljarna.
Sen går man ut med flygblad där man skriver att S vill ha köfri vård, vårdkontakt inom 5 minuter och fler vårdplatser och bättre villkor för personalen.
Det man glömmer berätta för väljarna är att dom haft möjligheten att göra det i 40 år men totalt misslyckats.
Ska vi låta dem misslyckas i 4 år till? Då blir det som doktorn som fortsatt skriver samma recept men som inte botar patienten.
Det enda rätta är att byta ut den trötta regionledningen till oss i Allians för Västerbotten med oss i KD och Nicklas Sandström M och Ewa-May Karlsson C och Maria Lundqvist Brömster L i spetsen om det ska bli nån förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.