Balticgruppen hjälper ungdomar till jobb.

 

Satt igår med kommunal och diskuterade fackliga frågor och kommunens organisation.
Under dialogen framkom det att Balticgruppens insatta 20 miljoner och kommunens egna tillskjutna pengar har gjort att 69 ungdomar jobbar kvar i verksamheterna efter att projektet avlutats.
 

Tycker det är bra att kommunen och näringslivet kan samverka så att våra ungdomar kan få komma ut på arbetsmarknaden.  Regeringens sänkning av restaurangmomsen har kostat miljarder och enligt revisionen inte givit tillräcklig effekt på ungdomsarbetslösheten. Som jag ser det har regeringen en liten kunskap om framgångsrik arbetsmarknadspolitik då vi fortfarande har en hög ungdomsarbetslöshet i Sverige.
 

Med andra ord borde regeringen kolla på Umeå modellen där balticgruppen varit en starkt bidragande aktör vilket vi i kommunen är tacksamma för. I och med att det varit så framgångsrikt har kommunen själv avsatt 80 miljoner för ungdomsjobb.  Vi tar ansvar i Umeå men vi vill ha ett stöd av regeringen i denna viktiga fråga kring ungdomsarbetslösheten.  Jag har väntat i 6 år nu på radikala förslag från regeringen men men väntar fortfarande!

Hans Lindberg (s)
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.