Finansiering av kulturhuvudstadsåret 2014

 

Det kommer att vara svårt att mäta de ekonomiska intäkterna för kulturhuvudstadsåret 2014. Det är många organisationer som betalar sina egna projekt men går inte in med annan sponsring. Det är och kommer att vara svårt att mäta det i pengar, men kommer att bidrar till att vi får bra kulturarrangemang 2014. Däremot är det konstigt att regeringen inte tagit fram några pengar ännu. Vad jag förstår har regeringen skickats ut till de olika departementen rekommendationer att anknyta projekt som kan kopplas till kulturhuvudstadsåret.
 I slutet av programperioden innan högtidsåret har många kulturhuvudstäder fått pengar vilket är konstigt när planering ska ske tidigare. Eu kommer att eventuellt gå in med 1, 5 miljoner euro.
Det vi vet är att ökad besöksnäring ger ökade intäkterna till Umeå. Det finns vissa som fåstår att fotbollsfestivalen i Umeå omsätter 20 miljoner per år då boende, mat och annan konsumtion ökar.
För Umeå är det viktigt att vi jobbar vidare med att locka hit fler konferenser och fler festivaler då det ger klirr i kassan och ökad trevnad för Umeborna.
Hoppas dock att regeringen ger oss besked i höstbudgeten kring finansieringen av 2014 så att vi i Umeå kan planera ett bra kulturår 2014.
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.