Där vill jag leva och bo

I ett seminarium under Almedalsveckan lyfte Region Västerbotten upp attraktiva regioner och städer.
Mycket handlade om att lyfta blicken och våga utmana gamla kulturer och nyficket titta på nya.
Det måste finnas nyckelplatser i en region. Det ska finnas bra kommunikation så att man kan jobba i en stad och bo på lansbyggd om man vill. Bygg även staden högre och tätare med en puls som stimulerar kultur och möten mellan mäniskor.
Visioner, drömmar och spänning måste finnas som en långsiktig plan för att utveckla attraktiva livsmiljöer. Företag måste samarbeta ännu mer med varandra och bilda kluster för nå ut ännu mer på världsmarkanden. Jobba vidare med produktförädling som utvecklar företagen och arbetstillfällen. Kommuner i länet måste samverka ännu mer för att skapa förutsättningar för en bättre medborgarservice. Vi måste även jobba med skolan där dialogen om framtidens utmaningar ska vara med i undervisningen. Intellektuell kompitens är en förutsättning för länets utveckling.
Omvärldsbevakning är en förutsättning för att skapar förändring.
Vi behöver utveckla företagen och arbetstillfällena i Västerbotten och då behöver vi jobba på bredare front. Det innebär att vi ska ha attraktiva livsmiljöer, bra kommunikation, utbildningsväsende som skapar förändring från grundskola till universitet, ökad forskning inom olika områden, riskkapital för nya idéer, ökad samverkan mellan företag, ökad samverkan mellan kommuner, ökad kompetensutveckling i arbetslivet.
Om vi lyckas med det är det där jag vill leva och bo.
Hans Lindberg (s)
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.