Kampen mot väderkvarnarna.

 

Igår blev jag intervjuad av VK angående det tumult som varit efter lördagens rubriker om att vi censurerat ett konstverk från kommunen vid nyinvigda tunneln. Tror snart att jag har förklarat tusen gånger om  att vi inte övertäckt något konstverk under invigningen som gick av stapeln på fredagskvällen.
En notering som jag gjorde i intervjun med VK var att de inte hade kollat upp  om  citatet var övertäckt eller ej i fredags vilket hade rätat ut ett och annat frågetecken i denna heta diskussion. De skulle ha gjort som de andra 3000 personer beskådat konstverket i sin helhet under invigningen. Tidningen tyckte att jag skulle ha ringt upp och informerat om  vad vi beslutat tillsammans med konstnären under fredagseftermiddagen och senare bifogats i lördagens tidning. Nu blev det inte så och jag tänkte att en blogg på fredagen skulle räcka och att tidningen var på plats  själv och såg med egna ögon att konstverket inte var övertäckt.
Jag träffade konstnären igår och vi satt och pratade en stund. Vi hade ett bra samtal och vi hade gemensam uppfattning om att det hade varit roligare om media beskrivit  även andra saker som klockan eller de interaktiva tavlorna istället för att bara prata om ett citat. Vi var överens om tagen redan i fredags om att ställa ut konstverket i sin helhet och fortsätta dialogen i veckan kring fortsättningen. Avslutningsvis säger jag en gång till att kommunen inte täckt över konstverket vid invigningen av tunneln i fredags.
Men som sagt det känns lite som kampen mot väderkvarnarna.
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.