Samverkan skapar innovation

 

Umeå centrum har haft och har problem med luftkvaliten. Med detta som bakgrund har kommunen tillsammans med Hybricon ett lokalt företag i Umeå jobbat tillsammans i ett projekt med el-bussar.
Det som är intressant är att elbussen inte är tillverkad av ett speciellt märke. Då tänker jag på Scania, Volvo som exempel.  Hybricon har olika underleverantörer som levererar laddningsstation, batterier, elmotorer och bussens skal.
De framtagna el-bussarna är ett av väldens första som används i kallt klimat. Om vi inte haft ett lokalt företag med innovativa idéer i samverkan andra där kommen varit med skulle vi inte ha el-bussar med sådan kvalitet på Umeås gator. Idag rullar 2 elbussar i trafik på Umeås gator och tanken är att det ska bli fler.
För att snabba på omställningen till mindre utsläpp måste vi samverka mellan branscher och en företagsidé kan vara en legobit i en helhet.  Det finns fler områden vi kan samverka kring för att hitta klimatsmarta lösningar. Exemplet med el-bussar i Umeå ska vi vara stolta över och visar på vikten att samverka mer för innovativa lösningar.
 
Hans Lindberg (s)
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.