Utred friskolereformen.

 

Vad jag kan förstå har regeringen dragit ut på riksdagsuppdraget som omfattar att utreda friskolereformen. Hur har det påverkat integrationen, betygen, går pengarna till klassrumsutveckling, behöriga lärare osv.
Vi kan konstatera att resultaten har sjunkit i den Svenska skolan de senaste åren och detta måste ses över.
Är det så att regeringen inte vill att detta ska komma upp i valet och därmed undviker frågan så länge man kan. Ser med oro på det sätt regeringen hanterar skolan då man duckar i detta fall för en reform som många ifrågasätter då fokus kan vara annat än pedagogik. Det behövs mer styrning och ledning från statens sida med kvalitetet i fokus men då måste man våga prata om det också.
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.