Kaos

I dagarna smattrar det förslag på hur man ska förbättra skolan resultat. Det som oroar mig är att rådande regering inte håller ihop i skolfrågan. Moderaterna vill ha betyg från åk 3, folkpartiet från åk 4, centern verkar vara avvaktande. Samtidigt som Utbildningsministern Jan Björklund vill satsa mer pengar på försvaret när man samtidigt dragit bort statsbidrag från gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Det visar på att regeringen börjar tappa greppet om skolan och i desperation försöker hitta på olika saker utan att det vilar på vetenskaplig grund. Det viktigaste för barn och ungdomars utveckling i skolan är inlärningsperioden innan betyg sätts. Om det inte fungerar mäts enbart okunskap men av detta hörs inget av regeringen.
Vi socialdemokrater vill satsa på kompetenta lärare och stimulerande lärandemiljöer och då behöver pengarna som utbildningsministern vill skicka till försvaret istället i skolan.
Våra barn är vår framtid och därför behöver vi en trovärdigare skolpolitik.
Hans Lindberg (s)
 
 
 
 
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.