Moderaternas 1x 2 politik

 

Enligt moderaternas gruppledare Anders Ågren gör Socialdemokraterna fel som vill prova 6 timmars arbetsdag där sjukskrivningarna varit höga. För mig står det alldeles tydligt att moderaterna har tappat idépolitiken och säger bara nej nej och åter nej.  Som tjänstledig ombudsman har jag suttit i många rehablitetingsmöten där människor på grund av bl.a. arbetskador sjukskrivits på 100 %.

I många fall har arbetsförmågan varit 60-90% och med det menar jag för att få fler att kunna arbeta  måste vi se till den verkliga arbetsförmågan. Det handlar om att vi skapar bättre förutsättningar ute på arbetsplatserna så att arbetsförmågan kan öka.

Vi har inte råd med borgarnas politik som innebär antingen 100 % på arbete eller 100 % sjukskriven. Som jag ser det ska alla ha rätt till ett arbete och med regeringens politik lämnas idag allt för många människor utanför arbetsmarknaden.

För att klara framtidens rekryteringsbehov måste fler komma i arbete och då måste politiken våga testa nya banor, ideer för att sedan utvärdera. Vi vill testa 6 timmars arbetsdag som ett försök för att få fler i arbete. Arbetsmarknadsministern lyser verkligen med sin frånvaro i frågan hur vi ska minska sjukskrivningar och arbetslösheten. Att ta ansvar handlar om att se nya möjligheter och då räcker inte moderaternas nej nej och åter nej.

Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.