Bromma flygplats en knutpunkt.

Det har under sommaren framförts synpunkter på Bromma flygplats framtid. Kritikerna menar att flygplatsen har stor miljöpåverkan och därmed ska flygplatsen läggas ner. Många gånger uttalar sig personer från Stockholmsregionen utan att reflektera över Bromma flygplats betydelse i ett nationellt perspektiv.

Bromma är idag en viktig knytpunkt för att resten av Sverige då vi ska transportera oss från och till huvudstaden och även senare resa vidare. Många som bor i Umeå men jobbar i Stockholm dagspendlar med flyg. Kapaciteten är begränsad även på Arlanda vilket gör att nerläggning av Bromma flygplats skulle få katastrofala följder för Umeå.

Regeringen måste ta sitt ansvar och bygg ut järnvägen med fler snabbtåg så att fler kan börja pendla med tåg. Men så länge det inte finns det allternativet måste Bromma vara kvar som flygplats.

Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.