Bättre arbetsmarknadspolitik

Alla unga människor ska ha ett jobb eller ges möjlighet till utbildning. S vill få fler människor i arbete genom en aktiv arbetsmarknadspolitik t.ex. via satsningar på vuxenutbildning, arbetsskapande aktiviteter för unga såsom ungdomsjobb, feriearbete, möjligheter till praktik och Ungdomstorget. Socialdemokraterna har också sagt att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU 2020. Det kräver fokus och samarbete så att svenska företag ska kunna växa och anställa.

Ett viktigt steg är att fler unga ska ha gymnasieexamen. S vill därför göra en stor satsning på obligatorisk gymnasieskola. Ett annat är traineeplatser inom vård- och omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.