Förvrängd journalistik

I veckan blev jag intervjuad av Totalt Umeå där diskussionen om romernas situation togs upp. Frågeställningarna var: hur känner du inför barn som fryser i husvagnar? Jag: svarade att: -Umeå följer lagstiftningen kring hur vi ska ta hand om EU-medborgare och i övrigt följer SKL:s rekommendationer. Senare under intervjun fick jag frågeställningen om jag själv hade kännedom om hur det är att bo i husvagn. På den frågan svarade jag att jag hade bott i en ej vinterisolerad husvagn en hel vinter i fjällen. Nu senare blir jag uppringd av en annan tidning som påstår att jag, utifrån Totalt Umeå text, skulle ha kopplat ihop romernas situation med min egen husvagnsupplevelse. Jag tycker att det är låg journalistik av Totalt Umeå att dra sådana slutsatser, då jag endast svarade på deras frågor. De konstruerade en konflikt i frågan och skapade sin egen story. Högst olyckligt när det handlar om utsatta människor. Återigen kommunen följer lagstiftningen kring hur EU-medborgarna ska tas emot och försöker ha ökat samarbete med frivilligsektorn.

Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.