Nu bygger vi!

Nu satsar vi från Socialdemokraterna på ökad planering och byggande i kommunen. Vi har en stor bostadsbrist som hindrar människor att flytta hemifrån, ta ett jobb, börja studera eller bilda familj. Det är inte hållbart i en stad som kan och vill växa, när vi samtidigt vet att fler och fler vill investera i Umeå. Många vill även utveckla sina kommersiella verksamheter vilket är glädjande då det leder till fler jobb i kommunen. Däremot kommer det ibland svårigheter gällande avvägningar eller att planer överklagas och försenas.

Därför satsar vi nu på ökad planering och byggande. Vi vill förstärka resurserna för planering med målet att det hela tiden ska finnas byggklar mark för alla typer av objekt. För att snabbt kunna öka takten blir en del av lösningen att använda de kompetenser som finns hos arkitektbyråer och liknande. I det kommande budgetarbetet kommer vi även att förstärka resurserna för planeringsarbete. När det finns de som kan och vill bygga ska möjligheterna finnas. Tillsammans med regeringens satsningar på ett investeringsstöd för bostäder hoppas jag att det kan leda till mer nybyggnation och att vi därmed tar ett ordentligt tag om bostadsbristen.

Att inte ligga i takt med planeringen kostar betydligt mer än den här satsningen och riskerar även att bromsa Umeås tillväxt. För många som vill investera är alternativet då att satsa i andra delar av landet. Det har inte Umeå och Norrland råd med, varken ekonomiskt eller socialt.

Hans Lindberg (S)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.