Både näringsliv och välfärd

Under gårdagen presenterade vänstern sitt budgetförslag. Det jag kan konstatera är att Vänsterpartiet tänker bakåt och vill bromsa in i framtiden. Partiet menar att vi ska sluta omvärldsbevaka, sluta samarbetat med näringslivet, tar avstånd från kommunikationer med bl. a. flyg till Arlanda. Man minskar budgeten till byggnadsnämnden men vill starta eget byggbolag.

Vill börja med att säga att vi är beroende av att Umeå växer genom att fler kan flytta hit och jobba. Det innebär att vi får mer skatteintäkter till skola vård och omsorg som vänstern påstår sig vurma över. En god välfärd ger sen att vi blir en mer attraktiv stad.

Vi måste skapa fler arbetstillfällen i samverkan med näringslivet där jobben växer. Vänstern syn på detta är nämna i texten i VK ”näringslivsflum”, ”bidrag till företag”, och att kommunen ”sitter i knäet på företagen”.
En del av Umeås framgång är att vi sammarbetar mellan kommun, universitet och näringsliv för att tillsammans utveckla kommunen Umeå. Vi måste inse att vi behöver samverka mer med näringslivet för att skapa fler arbetstillfällen och det är inte att sitta i knäet på någon annan det handlar om att hitta konstruktiva lösningar.

Vänsterpartiet vill skapa hållbar tillväxt och värna skolan genom att minska budgeten med 1 miljon kronor på byggnadsnämnden som är den viktigaste delen i kommunen för att skapa mer bostadsbyggande. De vill satsa på skolan men vill minska budgeten med gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden med ytterligare 5 miljoner vilket får allvarliga konsekvenser.
Är uppriktigt rädd för att Vänsterns budget gör att vi får färre arbetstillfällen och ett minskat bostadsbyggande vilket kan göra att Umeå på sikt minskar i befolkning, med allt vad det innebär. Vi behöver både näringsliv och välfärd för att bygga Umeå starkare.

Hans Lindberg (S)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.