Idag införs gränskontroller

Idag införs gränskontroller för Sverige, vilket ska finnas i 10 dagar. Det handlar om att få en struktur för det mottagande och det arbete som görs idag med flyktingarna, och för att möjliggöra detta är det också bra att vi inför tillfälliga gränskontroller.

Stefan Löfven sitter idag i samtal med resten av Europas statsministrar och för fram att fler länder i Europa måste ta ett större ansvar. Ska situationen kunna hanteras så bra som möjligt behövs en omfördelning både inom EU och i Sverige. Med bakgrund i den situationen är det också klokt att Sverige har gått in med en skrivelse till EU för att få del av ekonomisk kompensation som ska gå till de länder som tagit ett stort ansvar i flyktingmottagandet. Sverige har tagit emot en stor andel asylsökande och det kommer fortsätta ligga på en hög nivå framöver. Då behövs insatser för att kunna möta behoven.

Nu har finansminister Magdalena Andersson aviserat ändringar i budgeten med presskonferens 13.45 idag. Vi får se vad som sägs då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.