1500 nya studentbostäder klara 2016-2018

I dag deltag jag, tillsammans med bl a bostadsminister Mehmet Kaplan, i en bostadspolitisk diskussion på Universitetet. Mycket av diskussionen handlade naturligtvis om kommunens tillgång till studentbostäder. Vi har de senaste åren haft problem med att tillgodose behovet av boende i Umeå. Vi satsar nu därför rejält på bostadsbyggandet så även på studentbostäder.

Under 2016 kommer 280 studentbostäder bli klara på campus och 400 studentbostäder påbörjas på Tvistevägen genom Baltic (klara 2017), 180 studentbostäder påbörjas på Tomtebo genom DAP (klara 2017).

Under 2017 planeras 400 studentbostäder att påbörjas på Tvistevägen en fortsättning av Baltic (klara 2018) och 250 studentbostäder planeras på Campus där Akademiska hus fördelar. Sammantaget finns alltså 1 500 studentbostäder i röret de kommande 2 -3 åren. Utöver dessa satsningar på studentbostäder byggs även en stor andel smålägenheter.

När man studerar är det inte bara studierna som ska fungera bra. Boende och fritid är också viktigt. Nu gör vi en rejäl satsning för att Umeås studenter ska ha ett bra boende under sin studietid!

debattbild

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.