Nationaldagsfirandet i Umeå

svenskaflaggan_92049574Vid måndagens fullmäktige skulle en fråga om nationaldagens firande ställas till mig från Anders Ågren (M). Tyvärr hann frågan aldrig behandlas. Jag väljer därför att här på bloggen redovisa svaret eftersom nationaldagen passerat vid tidpunkten för nästa fullmäktige. Anders Ågren (M) ville i sin fråga veta om Försvaret kommer att delta vid årets nationaldagsfirande.

Kommunen har rutiner för hanteringen av nationaldagen. Ärendet hanterats av Kommunfullmäktiges presidium som även har ansvaret från kommunens sida när det gäller arrangemanget.

Jag har av presidiet efterfrågat information om försvarets deltagande vid nationaldagsfirandet och fått svaret att hemvärnet, skyddscenter och musikkåren kommer att deltaga i vanlig ordning.

Vi lever i ett demokratisk land, i fred, frihet och med respekt för mänskliga rättigheter, oavsett religion eller ursprung.  Vi har inte varit inblandade i krig sedan 1814, inte mot yttre fiender och inga inbördeskrig. Försvaret och dess inriktning har varit en viktig del i att skapa detta. Tidigare generationer har byggt vårt land på fredens, rättvisans och demokratins grund. Deras arbete har skapat en trygghet och en välfärd som är få länder förunnade.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.