Hyreslägenheter för äldre till Holmsund

Nu börjar vi se resultat av kommunens fokus på mer byggande även i kommundelarna. Ett problem vi har uppmärksammat i Holmsund är att många äldre vill flytta från sina hus till något mindre och mer lättskött. Men bristen på denna typ av boende har varit påtaglig.

Jag är därför extra glad över att vi i veckan kunde fatta beslut om  ett markanvisningsavtal med Jipp AB för byggande av hyreslägenheter anpassade för äldre.

Det här är en viktig fråga för Holmsundsborna. Äntligen finns förutsättningar för att få igång flyttkedjan. Där barnfamiljer kan flytta in i de hus våra äldre under lång tid velat lämna för något mindre och mer lättskött boende. Flyttkedjan är en av de viktigaste delarna i en fungerar bostadsmarknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.