S och Mp presenterar en stabil budget

 

Hans BudgetpresIdag har vi Socialdemokrater tillsammans med Mp presenterat vårt budgetförslag inför 2017.

Jag är mycket nöjd över att vi kunnat indexuppräkna samt tillmötesgå nämnderna i deras behovsäskanden samtidigt som vi totalt gör ett överskott på cirka 60 miljoner. Visst kommer det att behövas vissa effektiviseringar men det är en stabil och bra budget.

Vi gör t ex en satsning på kollektivtrafiken enligt en ny kollektivtrafikplan, vi fortsätter infrastruktursatsningarna och vi möjliggör för byggandet av 2000 enheter bostäder/år.

Vi satsar även på ökat underhåll till bl a skolfastigheter och vi genomför satsningen på Gymnastikenshus/motorikens hus etapp2. Vi avsätter resurser för mottagande av nyanlända och vi ser till att brandförsvaret stärks med en snabbinsatsbil inklusive bemanning dygnet runt. Vi har även med en satsning på landsbygdsutveckling.

Idag utsågs Umeå till årets klimatstad. Juryn motiverade sitt beslut bland annat med att Umeå är föregångare inom flera viktiga sektorer och har omfattande åtaganden för att t ex minska koldioxidutsläppen och öka energieffektiviteten. Vi vill naturligtvis fortsätta på den inslagna vägen och fortsätter i och med denna budget tillsammans med Mp genom att fokusera på att göra delar av kommunens verksamheter fossilfria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.